Атанас Костадинов, БСП: Вотът на недоверие ще покаже кой е в опозиция

OFFNews 19 януари 2020 в 10:31 2840 0

"Вотът на недоверие е изключителен тест, който ясно показва кои са опозиция, кои подкрепят управляващите и какви са действията или бездействията на всички политически сили", заяви Атанас Костадинов, депутат на ПГ на "БСП за България" за Канал 3.

Той допълни, че не смята за коректно и оправдано Нено Димов да е единственият отговорен. Той носел тежка и сериозна отговорност, но цели 7 министерства имали връзка и отношение по темата с управлението на водите. Костадинов смята, че трябва да се обърне внимание на действията на изпълнителната власт и прокуратурата покрай внасянето на вота на недоверие.

"10-годишното управление в сектори "води", "отпадъци", "въздух", доведоха до тези трагични резултати, срам за България. В момента се взимат спешни и радикални мерки, без да се оцени внимателно последващият ефект от тях. Така не се управлява - държава, воден сектор, процеси", каза левият депутат.

Според Костадинов в 21-ви век да не се спазва рамкова директива за управление на водите и те да не се управляват единно, е сериозна грешка.

"Не смятам за подходящо създаването на ВиК холдинг. От 66 водно-стопански оператори в България, 36 нямат държавно участие. Изчисленията показват, че близо 60% от тези предприятия остават извън обхвата на този холдинг, като едва 14% са изцяло държавни", каза червеният народен представител.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови