Асен Василев отново е финансов министър в проектокабинета 'Денков'

Йорданка Веселинова 05 януари 2023 в 12:50 2472 2

Асен Василев

Снимка БГНЕС/БЛАГОЙ КИРИЛОВ

Асен Василев на брифинг в НС

Асен Василев ще бъде предложението за министър на финансите в проектокабинета на акад. Николай Денков, номиниран за премиер от "Продължаваме промяната".

Това заяви Василев на брифинг в парламента. Изказването му е в отговор на думите на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, който тази сутрин заяви, че Петков и Василев се крият зад Денков.

Василев каза, че се чувства най-комфортно в Министерството на финансите и потвърди, че ако ПП предложат структура и състав на Министерски съвет, то той ще бъде номиниран за стария си пост.

Съпредседателят на ПП добави, че не те се крият, а Борисов, и попита защо с първия мандат не предложиха Томислав Дончев за премиер, а Борисов - за вътрешен министър.

ПП работи върху състава на кабинет, който е малко вероятно да стигне дори до зала

Вчера председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров заяви, че се работи върху състава на кабинета. Към момента обаче е малко вероятно проектоправителството да стигне до гласуване в зала. Причината - декларацията на ПП, която се превърна в условие за предлагането на състав на кабинет, не събира достатъчно подкрепа и е почти сигурно, че ще бъде отхвърлена. Кандидатът за премиер на ПП акад. Николай Денков неведнъж е заявявал, че ако текстовете бъдат отхвърлени, то ПП ще върнат мандата неизпълнен.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!