ПП работи върху състава на кабинет, който е малко вероятно да стигне дори до зала

Йорданка Веселинова 04 януари 2023 в 14:42 1223 0

Архив

Снимка БГНЕС/НАДЕЖДА ПЕЕВА

Кирил Петков, Николай Денков, Андрей Гюров

"Работим върху състава на кабинета и структурата", заяви пред журналисти председателят на парламентарната група на "Продължаваме промяната" Андрей Гюров.

Гюров обаче отказа да коментира конкретни имена:

"На този етап не говорим с нито една от партиите за министри, в момента усилията са съсредоточени върху декларацията и дискусията, която ще се проведе в петък. Обсъждаме варианти, които биха могли да бъдат представени."

Той не изключи възможността за нанасяне на редакции в текста. (От БСП и БВ настояват за такива - б.а.)

Към момента обаче е по-скоро малко вероятно съставът на проектоправителството да стигне до гласуване в зала. Причината - декларацията на ПП, която се превърна в условие за предлагането на състав на кабинет, не събира достатъчно подкрепа и е почти сигурно, че ще бъде отхвърлена. Кандидатът за премиер на ПП акад. Николай Денков неведнъж е заявявал, че ако текстовете бъдат отхвърлени, то те ще върнат мандата неизпълнен.

Гюров не уточни дали това ще се случи веднага или в последния възможен ден - идният вторник.

"Ако в петък не бъде подкрепена декларацията, най-вероятно ще върнем мандата неизпълнен. Това дали ще стане точно в понеделник или вторник, не можем отсега да кажем."

Декларацията на 'Продължаваме промяната' влиза в зала в петък

Заради това още от първия пленарен ден за 2023 г. се заговори за третия мандат и възможностите за излъчване на редовен кабинет в рамките на 48-ото НС.

Третият мандат: От ДПС искат програма, от ГЕРБ са склонни да останат без министри

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Сърбия - приятел или враг