Арестът на Борисов и Арнаудова бил за изнудване на Васил Божков

Оказа се, че семейството на пиарката на Борисов ползва джип на фирма Аркад, която построи Балкански поток

OFFNews 18 март 2022 в 09:15 12352 4

По време на обиските в дома на пиарката на Бойко Борисов Севделина Арнаудова, която също е арестувана, полицията е търсила доказателства за връзката й с бившия финансов министър Владислав Горанов и с хазартния бос Васил Божков. Това стана ясно от изявление на съпруга й Делян Димитров пред бТВ.

Изгнаникът в Дубай преди време обяви, че е бил изнудван от Борисов и е предавал пари за "такса спокойствие" на Севделина Арнаудова и на Владислав Горанов. След ареста на Борисов, Арнаудова и Владислав Горанов снощи Божков обяви във фейсбук, че това се е случило след сигнала и показанията, които е дал пред Европейската прокуратура през последния месец.

"Иззеха телефоните ни, един Ipad на детето, търсиха документи за командировки", обясни Димитров.

Той бе възмутен, че претърсванията на служителите на МВР са станали вечерта и че това е изплашило детето им, което е на 8 години.

От дома на Арнаудова са прибрани и 5000 лв., 3000 долара, 200 евро и рубли от командировки.

По повод факта, че семейството кара джип, който се води на фирма "Аркад", която строи Балкански поток, Димитров, който е в ръководството на държавната фирма "Булгартрансгаз", уточни, че в това няма нищо смущаващо. След завършването на строителството на газопровода компанията дала джипове на цялото ръководство на фирмата, на МС, на екоминистерството, на горските стопанства.

"Този тормоз е брутален. Това ли е демокрация?", попита Димитров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-8580

4

2012 г. Тома Биков: Борисов е карикатура на диктатор

14469

3

случайно прочетох

18.03 2022 в 11:33

Гледах Димитров по нова нюз и не ми се стори в трезво състояние....

-240

2

редовно четящ

18.03 2022 в 11:24

Демокрацията се случва тогава. когато на наглите политици, крадящи европейски субсидии и създаващи тежки зависимости по всички нива на държавната администрация им се потръси сметка по съдебен ред. И има ефективни присъди. Сладко е да папкаш крадени пари, след като знаеш, че си безнаказан. Но щом видиш заплаха от истинско правосъдие надаваш вой до небето. Хайде дано работата потръгне и по-нататък в този дух.