Quantcast

Ангелкова се освободи от омразния й заместник-министър

OFFNews Последна промяна на 06 февруари 2015 в 20:20 6608 5

Със заповед на министър-председателя Бойко Борисов Бранимир Ботев беше освободен като заместник-министър на туризма. Длъжността ще бъде поета от Ирена Георгиева, съобщават от правителствената информационна служба.

Бранимир Ботев беше заместник-министър в МИЕТ с ресор "туризъм" още по времето на кабинета "Орешарски". Той остана на поста и в служебното правителство, и в кабинета "Борисов 2".

Още в първия ден, след като стана министър на туризма, Николина Ангелкова влезе в конфликт срещу Ботев и поиска да бъде сменен - с аргумента, че той й е насаден за зам.-министър от лидера на НФСБ Валери Симеонов.

Ирена Георгиева, която поема длъжността, е завършила Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Има близо 25-годишен управленски опит в сферата на туризма, участвайки в ръководството на няколко туристически агенции.

Била е председател на Асоциацията на Българските туроператори и туристически агенти, както и президент на ЕСТАА (The European Travel Agents’ and Tour Operators’Associations).

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.02 2015 в 07:30

Този същият ли се канеше да разпродаде курортите в България на ушанките? Кой ще поеме святото дело сега?

06.02 2015 в 23:45

Е вече всичко стана ясно. Ирена Георгиева е бившата шефка на Байко Байков в АБТТА./после той я наследи като председател/. Байков затова обърна земята да махне Ботев и го плюеше непрекъснато за да намести там Ирена Георгиева. Сега вече Ангелкова ще управлява с Байков и всички ще са доволни...

06.02 2015 в 23:26

Крайно време беше. За освежаване на паметта на четящите си заслужава да се приведат още няколко факта от битието на г-н Ботев: през 1990-92 година е член на борда на директорите на държавното издателство "Народна Култура" с поставена задача лично от Илия Павлов да прокара харизването на новата сграда на издателството на Мултигруп за жълти стотинки. Идеята май не можа да се осъществи напълно, защото тогавашния директор нарочно подаде оставка, съзнавайки че се опитват да го накиснат в длъжностно престъпление, което после да му припишат, обаче мултаците и на това му намериха цаката - не му я приеха, за да стои формално отговорен, дори без да управлява фирмата. В крайна сметка цялата история се реши в съда и въпросния борд на директорите - разбирай държавата, защото издателството е държавно - олекна с 50 000 лева заради незаконните изцепки на г-н Ботев. Направили ми мултак зам-министър и после се чудят защо бил непоносим. Апропо пропуснал е да каже кога се е преквалифицирал от книгоиздател в специалист по туризма - двете области нямат нищо общо!

06.02 2015 в 21:18

Докато не избием всеки жив гербераст, няма а се орпави тази държава. Точно както са избити нацистите!!

06.02 2015 в 20:54

Защо Бойко чака толкова дълго, за да го махне?
Защо въобще подписа назначението му?