Quantcast

"Ако има воля, няма непреодолими пречки за преговорите"

OFFNews Последна промяна на 16 октомври 2014 в 11:57 2336 6

Меглена Кунева

"Ако има воля, няма непреодолими пречки между ГЕРБ и Реформаторския блок за преговорите. Следващите стъпки зависят от добрата воля и на двете страни".

Това обяви председателят на „Движение България на гражданите“ (ДБГ) Меглена Кунева пред радио "Фокус".

Тя определи вчерашните разговори като задълбочени и сериозни, а не като формално „минаване“ по темите.

"От преговарящите страни се очаква да стигнат до общата рамка за работа на бъдещото мнозинство, каза още Кунева и потвърди добрата подготовка на екипа за преговорите. За нас е много важно да очертаем средата, в която би работило едно мнозинство и правителството. Тема като съдебната реформа не е изненада за никого, предвид важността й", уточни лидерът на ДБГ.

По думите й Реформаторите очакват от ГЕРБ задълбочена дискусия по правосъдието и съдебната реформа.

Кунева акцентира и върху административната реформа и промените в обществените поръчки, които, според нея, са добре разписани и обяснени в програмата на РБ.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.10 2014 в 13:26

Помни народа колкото маймуна, породи което сме на този хал!
Цялата сбирщина ще ни се редува отзад, докато не се научим да стопанисваме държавата си.

16.10 2014 в 13:10

Лумпен Щилцхен точно така - същия лидер. И въпреки всичко народа не е сляп и вижда направеното от Герб. Иначе на приказки всеки е много ербап. Много ти отива прякора между другото

16.10 2014 в 12:58

@xxx
Всичко, което РБ са написали и са казали по всички теми е от сорта: "Искам световен мир". Та после, когато пожелаят да кажат... ами те не нпаравиха така, че да има световен мир и ние се оттегляме. Само дето това не е конкурс за красота.

16.10 2014 в 12:34

...същия лидер, който миналата година "сдаде" властта, защото "не искал народа да страда", впоследствие вдигна кръвно от мъка и влезе в болница, откъдето, досущ като реалити звезда, непрекъснато се жалваше как властта е съсипала здравето му. Същия лидер, който малко по-късно се върна на бял кон, окрилен от протестите и дори се опита да ги оглави с променлив успех. Лидерът, който се кълнеше преди изборите през октомври, че няма намерение да става премиер, но след като партията му "спечели" изведнъж реши, че най-удачно е да бъде премиер, "така било редно". Този лидер, който въпреки високия си пост на премиер се държеше с всеки все едно е в селската кръчма, а всяка първа, трета, пета и седма дума му беше "аз".

16.10 2014 в 12:08

Ще бъде добре, ако РБ - разбойническа банда, най-после се разберат помежду си. Другарката Пръмова говори едно, Раманадчо - друго, Корман си иска двуезичната България, Костов иска пак да приватизира...

16.10 2014 в 12:06

Тоест баба Пръмя казва, докато има за нас ще гласуваме за вас, а на България и народа майната им!