Кунева прави референдум в ДБГ с въпроси за евентуална коалиция

OFFNews 13 октомври 2014 в 13:59 2326 11

Снимка Сергей Антонов

Меглена Кунева

Изпълнителният съвет на "Движение България на гражданите" взе решение за провеждането на вътрешнопартиен референдум за отношението на членовете на партията към участието в бъдещо правителство, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Допитването беше обещано още по време на предизборната кампания.

Въпросите в референдума ще бъдат два:
1. Съгласни ли сте Реформаторският блок да участва в коалиционно правителство в рамките на новоизбрания парламент?
2.Кои от партиите и коалициите в настоящия парламент приемате за коалиционни партньори.

При вторият въпрос е възможен повече от един отговор – ГЕРБ, ПФ, ББЦ, АБВ. Изключени са партиите, подкрепяли кабинета "Орешарски", за които Реформаторският блок в четвъртък изрично излезе с декларация, че не може да води разговори с тях.

Референдумът ще се проведе от 14 до 17 октомври 2014 г. на специално създадена онлайн-платформа, достъпна само за членове на партията. На членовете ще се предостави уникален номер за достъп до системата за гласуване, а резултатите от вота Изпълнителният съвет на ДБГ ще обяви в края на седмицата.

Друго важно решение от днешното заседание на ръководството на Движение България на гражданите, взето с пълно единодушие, е Димитър Танев да бъде представителят на партията в преговорния екип на Реформаторския блок. Танев е член на Изпълнителния съвет на ДБГ и беше избран на 5 октомври за народен представител от 27 МИР Стара Загора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!