Quantcast

Кунева прави референдум в ДБГ с въпроси за евентуална коалиция

OFFNews Последна промяна на 13 октомври 2014 в 13:59 1699 11

Снимка Сергей Антонов

Меглена Кунева

Изпълнителният съвет на "Движение България на гражданите" взе решение за провеждането на вътрешнопартиен референдум за отношението на членовете на партията към участието в бъдещо правителство, съобщиха от пресцентъра на партията. 

Допитването беше обещано още по време на предизборната кампания.

Въпросите в референдума ще бъдат два:
1. Съгласни ли сте Реформаторският блок да участва в коалиционно правителство в рамките на новоизбрания парламент?
2.Кои от партиите и коалициите в настоящия парламент приемате за коалиционни партньори.

При вторият въпрос е възможен повече от един отговор – ГЕРБ, ПФ, ББЦ, АБВ. Изключени са партиите, подкрепяли кабинета "Орешарски", за които Реформаторският блок в четвъртък изрично излезе с декларация, че не може да води разговори с тях.

Референдумът ще се проведе от 14 до 17 октомври 2014 г. на специално създадена онлайн-платформа, достъпна само за членове на партията. На членовете ще се предостави уникален номер за достъп до системата за гласуване, а резултатите от вота Изпълнителният съвет на ДБГ ще обяви в края на седмицата.

Друго важно решение от днешното заседание на ръководството на Движение България на гражданите, взето с пълно единодушие, е Димитър Танев да бъде представителят на партията в преговорния екип на Реформаторския блок. Танев е член на Изпълнителния съвет на ДБГ и беше избран на 5 октомври за народен представител от 27 МИР Стара Загора.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.10 2014 в 17:00

РБ били единен политически субект. Грънци. Всяка коза за свой крак, начело с Кунева. Орел, рак и щука. А още не са се заклели като депутати. Чакайте да видите какъв цирк ще настане у парламенто. Ще има танци на партиите от РБ та ще ни се свят завие. Както пише уважаемият д-р Тони Филипов "Щях да се хапя за гъза, ако бях гласувал за тях". РБ има предвид докторът.

14.10 2014 в 02:05

И аз бих се изкефил на референдум между боковистите в световен мащаб, залагам си лявото .... мъдо, че рзултатите ще бъдат 9. И най-вероятно 9/9. И ако съм се вързал по някакъв начин да съм в листата - то те имат мои гафове и ме държат по всякакъв начин и не мога да съм номер 9, а трябва да се сниша..... Бахти избирателите имате, тъпанари такива! Ще купувате, ще купувате, ама накрая ще се надигне този народ, да знаете..... И ще има Анално/Орално - без междинна хигиена....

13.10 2014 в 18:52

Хубаво е, че партията се допитва до всички нейни членове, а не само ръководството. Бих предпочел и жена като премиер. Защо обаче някой може да вярва, че ако герб съставят правителство решенията ще се взима от някой, който не е ББ, без значение кой е премиер

13.10 2014 в 15:43

Сапунерска,
Придържай се както обичайно към материалите за Дудука и ББЦ. Не се занимавай с неща, от които нищо не разбираш, това не е материал за професионални писачи ;).

13.10 2014 в 15:10

Сетила се Мара да се побара. Досега какво прави Кунева и Реформаторите, че не разбраха каква им е позицията?

13.10 2014 в 15:02

Ех тролове-хейтъри , вие освен да мразите и да бъдете деструктивни друго можете ли???

13.10 2014 в 14:34

Кефят ме тези. Бяха с ББ, бяха срещу него, всеки лидер на партия в блока казва нещо различно всеки ден, референдум ще правят, самата чудница.

13.10 2014 в 14:31

----от поетичния цикъл----
----"ПАК НА РЪБ"----
----издателство OFFNEWS----


---НА ПРЪМОВА с любов---

Кучка лочи суроватка,
а насреща Рамадан.
Тупа-лупа, кратка схватка,
Манго лочи суроватка.

13.10 2014 в 14:30

Много правилно решение - нека членовете да кажат каква коалиционна политика искат - може би и другите партии в РБ трябва да постъпят така.

13.10 2014 в 14:28

Интересно ми е само като каква се изживява тя , като няма и една победа на избори , а лично хората се отказаха от РБ заради нея