Кунева очаква конструктивен диалог с ГЕРБ

Ивайло Анев Последна промяна на 14 октомври 2014 в 16:19 1608 4

Снимка Ивайло Анев

Меглена Кунева.

"Очакванията ми от преговорите с ГЕРБ са за конструктивен диалог". Това каза председателят на ДБГ Меглена Кунева в интервю за Агенция "Фокус".

Кунева заяви, че очаква на масата да се поставят програми, да се обсъдят големите проблеми пред държавата - актуализацията на бюджета, бюджета за догодина, ситуацията с КТБ, външната политика, въпросите в енергетиката.

"Вчера от ДБГ излъчихме един от най-добрите в преговорите - Димитър Танев - човек твърд и същевременно конструктивен и диалогичен. Очаквам той да подсили екипа на Реформаторския блок”, допълни Кунева.

На въпрос какво ще отстояват докрай и по кои въпроси реформаторите не са склонни компромиси по време на преговорите, Меглена Кунева обясни: „Съдебната реформа. Не защото не сме способни на компромиси, а защото без да има правосъдна реформа нищо в страната ни няма да тръгне напред. Обществото ни е изгубило чувството си за справедливост, без ефективна съдебна система няма и бизнес”.

Според Кунева причина за напускането на чуждестранните инвеститори е недоверието в съдебната система.

"Защото има политически чадъри, защото има ненаказана корупция. В правосъдието има системни грешки, които няма да се оправят с персонални промени, а само с голяма цялостна реформа. Говорим и за Шенген - колко година минаха и България все още не е член, това също е съдебна реформа”, добави лидерът на ДБГ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

15.10 2014 в 00:06

Точно ххх. Да живей! Майната ти администратора за забележката.

14.10 2014 в 19:49


За референдума на ДБГ, за който не съобщавате :Според мен допитването до членове на ДБГ е абсолютно безсмислено. Така зададен въпроса към членовете и на останалите партии ще посочат ,че са съгласни за коалиция с ГЕРБ. Но къде остава въпроса за реформите, които ГЕРБ трябва да приеме, за да се реализира коалиция с РБ.

14.10 2014 в 19:16

Важна информация! Моля другарите които пишат в тоя сайт да си сверят опорните точки за подкрепа на БСП, Атака, ДПС, РБ и Русия с водещите офицери. Имайте предвид, че поради изчерпване на средствата след изборния резил парите са свършили и вече няма да ви плащаме!

14.10 2014 в 18:41

И ГЕРБ очакват конструктивен диалог от РБ, още преди изборите го заявиха,ама... . Кънев как мисли да я прави тази съдебна реформа с 8% , ако не си говори с никой? Или мисли, че като саботира управление на ГЕРБ, на следващите избори ще вземе 51% и ще може сам да я прокара тази реформа? Наивно. И да си удвоят резултата, пак ще трябва да имат съюзник, за да си прокарат идеите. По липса на друг, пак с ГЕРБ ще трябва да разговатят. Именно да разговарят, а не с рогата напред. А за съдебната реформа , аз съм 100% съгласен с Кънев.