Кунева отишла на крака при ГЕРБ, за да не ѝ пречат за ЕНП

OFFNews 14 октомври 2014 в 19:04 3240 6

След 5-часовата среща на ръководствата на партиите от Реформаторския блок лидерът на "Движение България на гражданите" Меглена Кунева заяви пред журналисти, че не знае защо посещението й в централата на ГЕРБ в понеделник е събудило такъв драматичен интерес.

На 23 октомври има съмит (среща на върха) на ЕНП и тъй като по това време съм в Брюксел, ще използвам възможностите да се видя с ключови фигури в ЕНП и да говоря по кандидатурата ни, каза Кунева.

Тя допълни, че от ЕНП имат лоши спомени от това, че някои партии в ЕНП пречат на друга формация да стъпи там. За това искам да уверя партньорите ни, че при нас нещата са под контрол и че няма възражения срещу участието на ДБГ, уточни Кунева.

Вчера следобед Кунева обяви във Facebook, че е уведомила лично "представители на международния отдел на ГЕРБ, че ДБГ започва процедура за членство в европейската десница."

Реформаторският блок (РБ) ще отиде утре на преговорите с ГЕРБ с много ясна платформа, върху която може да се състави политическа рамка за стабилно мнозинство в 43-то Народно събрание, заяви Петър Москов от ДСБ след 5-часовата среща на ръководствата на партиите от РБ и преговорния екип.

Отиваме с цялата сериозност и яснота за трудностите, които предстоят, коментира Москов.

По думите му реформаторите предлагат рамков документ, който може да доведе до стабилно мнозинство в следващия парламент.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови