Адвокат Хаджигенов: От времето на Филчев прокуратурата се използва за уреждане на бизнес отношения

OFFNews 15 юни 2014 в 09:49 6859 8

Адвокат Николай Хаджигенов

От времето на Филчев (Никола Филчев, главен прокурор от 1999 до 2006 г.), прокуратурата се използва от бизнесмени и за уреждане на бизнес отношения.

Това обяви пред Нова телевизия адвокат Николай Хаджигенов, защитник на Георги Христов, който е един от арестуваните по обвинение, че са подготвяли убийството на депутата Делян Пеевски от ДПС. Задържаните бяха освободени вчера заради липса на доказателства.

Подобно нещо не може да стане без намесата на главния прокурор и градския прокурор, смята адвокат Хаджигенов.

Юристът повтори, че единствената "вина" на клиента му е познанството с Цветан Василев и правенето на бизнес с "Булгартабак". Хаджигенов смята, че след като Василев и Пеевски не са намерили нищо един за друг, са започнали да атакуват хората от обкръжението на опонента си.

"Моят клиент дори не се споменава в делото, просто той е приятел от двадесет години с друг от задържаните", уточни адвокатът.

Той обясни, че в предоставените записи на телефонни разговори името на Пеевски се споменава само от свидетел на обвинението, но не и от някой от задържаните.

"Не само не се споменава убийство, няма дори евфемизъм за убийство", твърди адвокатът. Според него за пореден път прокуратурата събира две и две и вади сбор 84.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews