Ген. Атанасов: Опитът за убийство на Пеевски е активно мероприятие

OFFNews 15 юни 2014 в 08:38 10830 10

Ген. Атанас Атанасов

Разследването на опит за убийство на депутата от ДПС и нереализиран шеф на ДАНС Делян Пеевски е активно мероприятие, за да минат незабелязано други неща.

Това обяви в интервю за Нова телевизия ген. Атанас Атанасов от Реформаторския блок, бивш шеф на Национална служба сигурност.

В петък беше пуснат слуха, че собственикът на КТБ Цветан Василев е поръчал убийството на Пеевски, а в четвъртък бяха задържани трима души, обвинени за готвеното убийство на депутата, но вечерта бяха освободени заради липса на доказателства.

Според него става въпрос за разпределяне на порциите по проекта "Южен поток" и основни участници в "тази грандиозна далавера" са обръчите от фирми около ДПС.

По информация на ген. Атанасов КТБ  е участвала в преговорите за проекта, но е останала неудовлетворена, защото не е получила това, което е очаквала.

Сега я наказват, защото е поискала повече, отколкото й се полага, смята бившият шеф на НСС. Той напомни думите на Ахмед Доган, че той управлява обръчите и той разпределя порциите.

Ген. Атанасов има информация, че разривът между БСП и ДПС се дължи на среща между лидера на социалистите Сергей Станишев и Доган в Сараите, на която те не са се разбрали.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!