Строеж в кв. Бъкстон тормози с шум съседи

OFFNews 26 юли 2019 в 10:11 5639 0

Снимка Архив

От около месец на ул. Пирин 11 в столичния квартал "Бъкстон" започна строеж. Сутрин от 7:30 ч по нашата тиха улица започва движение на огромни тежки машини, а преди 8 ч всеки ден (вкл. събота и неделя) започва силен грохот и тътен. Шумът не спира дори между 14 и 16 ч. Съседи крещят от балконите, нервите са опънати. 

За това алармира OFFNews Георги Александров, който живее в района на строежа. Той е сезирал община Витоша, от администрацията приели жалбата му и - по думите му, му обещали отговор след 1 месец.

През който месец този постоянен тормоз не спира, ядосва се Александров.

"В момента, докато пиша настоящото писмо до вас, е 14,15 ч и се реже метал и дърво с тежки машини, огромни камиони не спират да влизат и излизат от обекта, шумът е невъобразим", пише читателят ни.

Зам.-кметът Кънчо Кънев обясни пред OFFNews, че наредбата на Столична община за шума не забранява работата на строежи между 14 и 16 часа. Ограничението важи за съседски ремонти през седмицата, а за строежите само през уикенда, уточни той. 

Началото на строителните работи обаче трябва да бъде в 8 часа. 

Ще изпратим проверка на обекта, увери Кънев. Инспекторите трябва да установят има ли нарушения на наредбата, след което да бъдат предприети съответните мерки при необходимост. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови