Линейки и пожарни се лутат из кварталите

Последна промяна на 13 април 2012 в 12:00 2623 1

Трите места, които Мария Стоева е отбелязала на Google Earth.
Трите места, които Мария Стоева е отбелязала на Google Earth.
Линейки и пожарни коли се лутат из столичните квартали, разпитвайки случайни минувачи къде се намира адресът, за който са пратени. За този абсурд сигнализира във форума на OFFRoad-Bulgaria.com потребителката Мария Стоева, позната с псевдонима iai-bg. Ето какво казва тя:
"Преди три-четири дена ми се случи, докато се прибирам към квартала да дам път на две пожарни коли, отиващи в същата посока (случва се на пресечката на "Острово" и бул. "Вл. Вазов"). Изненадвайки себе си, си отдъхнах, че не е в нашия блок, след като видях къде са пушеците и пламъците - в бл 107 А, високо по етажите. А пожарните коли са долу пред входа. Леко поуспокоена, но все още мислейки пожара и пламъците (които бяха подпалили два апартамента един над друг), някой отвори прозореца на горния апартамент и пламъците лумнаха... Минах през магазина, който е на улица "Резбарска" до блок 97... Защото пожарът е лошо нещо, но децата са гладни все пак. И аха! Да влвзем в магазина (тъкмо вързвахме колелетата) - се чу и засвяткаха сирените на линейка с надпис "пожарна". Линейката спря до нас и през прозореца започнаха да си говорят с минувач - явно да го питат нещо. Потрес!!! Пребягах през улицата, чуках по стъклото, докато ми отворят и казах, че съм видяла пожара. Казах и къде се намира - до 42 ОУ "Х. Димитър" - в квартала "Хаджи Димитър" на 5 пресечки по-назад от мястото, на което бяхме в момента. Главата ми не го побра: Защо???- и Как??? - може една линейка да не намери адреса, към който е изпратена и хората в линейката да не знаят къде се намира училището в квартала, когато им се обяснява? И да питат минувачи - или да се надяват някой случайно да им каже, че е видял накъде е пожарът??? И това - докато вероятно има обгазени хора или по-лошо - пострадали... за които помощта е СПЕШНА! Нямат ли си навигация? Или пък ако не бързат чак толкова - защо е цялата аларма със светлините и шума?... На тази снимка от Google Earth съм отбелязала мястото на което дадох път на пожарните с No 1. , Мястото на пожара с No 2. и Мястото на което видяхме заблудената линейка на No 3. Отбелязвам и че в дадения момент карах колело с 4-годишната си дъщеря (зад мен на седалчица) - така че не съм се движила с невъобразима скорост..."
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

14.04 2012 в 11:44

Не се учудвам на случката с дамата. От много години обикалям по София на адреси и смея да твърдя, че съм много по запознат от много таксиметрови шофьори, но много пъти въпреки, че гледам на бгмапс и имам няколко карти в колата доста трудно намирам даден блок поради най различни причини. Едната е непоследователността на номерацията например бл. 125 се намира до 197 и тн., друга причина е липсата на номер на блока поради изтриване от времето или ремонт, трета на един блок има например три различни номера, на улици липсват табели или името е променено, а табелите са стари.. Има и други причини, но в момента не се сещам, като цяло голямо приключение е намиране на даден адрес в София по една или друга причина и според мен трябва да има някаква кардинална промяна в тази насока наложена от общината. На незнаещите с навигация може да изпаднете в доста неприятна ситуация която за страничен наблюдател би била смешна. Наскоро четох виц как две баби седят на пейка на село и се задава луксозен джип и завива в една улица и бум в дерето и едната казва още един с навигация. Да не се случва на никой.