Право на отговор: Психическото насилие е недоказуемо

ОFFNews 14 февруари 2019 в 15:50 4458 1

По повод статията "Организации отхвърлиха стратегията за детето, партия 'Възраждане' подкрепи насилието над деца", Николай Дренчев - орг. секретар на ПП „Възраждане“ уточнява, че думите му в подкрепа на насилието над деца са извадени от контекста.

Дренчев коментира разликата между легалната дефиниция за насилие, "което е някакво физическо действие, водещо до физически резултат и тълкуването на насилието в стратегията не само като физическо, но и психическо, което е субективно и недоказуемо."

Конкретната фраза гласи:  "Ако вие считате, че да накарате детето да си измие зъбите е насилие над детето - аз съм за насилие над детето. "

Според г-н Дренчев психическото насилие не може да бъде доказано и е въпрос на свободна интерпретация. Мотивите на партия "Възраждане" против Проектостратегията са събрани в 10 страници. За най-съществен проблем, партията определя произволното третиране на всеки случай от страна на чиновниците и противопоставянето на деца и родители.

"Стратегията води към модел за извеждане на деца от семейството само по донос и недоказани обвинения. Намеса на държавата трябва да има само в случаите, когато родителите са престъпници или са поставени под запрещение.", категоричен е Николай Дренчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови