Стани част от рекорд на Гинес във Варна на 23 април

ОFFNews 15 април 2016 в 18:16 3677 1

Опит за подобряване на световен рекорд на Гинес за „Най-голяма ДНК верига, съставена от хора“ ще бъде направен на 23 април на Южния плаж във Варна.

Организатор на събитието е Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“- Варна, а участие могат да вземат всички желаещи жители и гости на морската столица. “Бъди част от бъдещето“ е мотото на грандиозното събитие, с което организаторите искат да обединят младите хора, които с енергията си могат да създадат заедно нещо мащабно – бъдещето.

Сегашният рекорд принадлежи на Турция, като веригата е образувана от 3034 души в Анкара през 2013 година. Очаква се на плажа във Варна на 23 април да се подредят повече от 4000 души, образувайки формата на двойноверижната структура. Българската идентичност и отличителни черти ще бъдат изразени чрез трикольора, който ще се преплете във водородните връзки, които свързват двете вериги – най-здравите в природата.

Желаещите да станат част от бъдещето, участвайки в опит за подобряване на световен рекорд на Гинес, могат да следят актуална информация за събитието в официалния сайт на Медицински университет – Варна, както и на официалната Facebook.

Дезоксирибонуклеиновата киселина (ДНК) е нуклеинова киселина, която носи генетичните инструкции за биологическото развитие на всички клетъчни форми на живот. Основната функция на молекулата на ДНК е дълготрайно съхранение на информация. ДНК често е сравнявана с програма или рецепта, тъй като съдържа инструкциите, необходими за конструиране на останалите клетъчни компоненти като белтъци и молекули на РНК.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови