Путин стана Херкулес в сервилна изложба (видео)

ОFFNews Последна промяна на 07 октомври 2014 в 17:24 7739 13

Владимир Путин получи уникален подарък от група свои поддръжници - изложба, в която картините изобразяват руския президент като Херкулес, пише Би Би Си

На картините прочутите дванадесет подвига на Херкулес са представени в нов прочит - вместо митологичния древногръцки герой, те са извършени от Владимир Путин. Интерпретацията на митовете включва различни "подвизи", извършени от Путин като президент на Русия. По-голяма част от тях визират събитията от последните месеци - кризата в Украйна и последвалото противопоставяне между Запада с Русия.

Така например победата над Лернейската хидра е представена като борбата на Путин срещу санкциите, наложени от Запада. Всяка от многото глави на хидрата символизира страните, които наложиха санкции на Русия - ЕС, САЩ, Канада, Япония.

На друга картина Путин е изобразен да стреля с лък и да сваля американски бомбардировачи в Сирия. 

Победата над цар Диомед е интерпретирана като борбата на руския президент с корупцията. 

На една от картините Владимир Путин е изобразен и като героя на Зимните олимпийски игри в Сочи през 2014 година.

Укротяването на критския бик пък е използвано като аналогия за анексирането на Крим, което е представено като "омиротворяване".

Убийството на Немейския лъв от Херкулес е заместено с удушаване на тероризма в Русия, а улавянето на Еримантският глиган е приравнено с укротяването на олигархията, която държи руския петролен бизнес.

Путин в образа на Атлас, който държи рускоезичния свят, е следващото му проявление. На глобуса присъстват Украйна, Русия, Беларус и Балтийските държави.  На друга картина виждаме руския президент като архитект в тога, който строи газопровода "Южен поток" върху карта.

Последният нелеп подарък е картина, в която САЩ и Западът са показани като триглаво куче Цербер, което Путин държи здраво с вериги.

"Показваме тук различен образ на Путин, тъй като западните медии постоянно го критикуват, а дори и нашите медии го нападат от време на време", коментира организаторът на изложбата Михаил Антонов.

"Тук обаче го виждаме как извършва своите героични дела".

Интересна подробност е, че авторите на картините са анонимни, но едва ли някога ще разберем дали това е от скромност или просто от срам.

Предлагаме ви видео от изложбата:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.10 2014 в 18:01

Българите повече се интересуват от сервилниченето на българските т.н. журналисти към българската свиня - боко. Покажете ни снимки, където му стискат подобието на мускул, как някои си изкривяват очите, други устите, само и само да се преборят с тези, които нямат положително мнение за буда.

08.10 2014 в 14:50

Според мен тези художници са севернокорейци под прикритие, които използват матрици от портретите на Ким Ир Сен.

08.10 2014 в 13:37

ебах ти кича

08.10 2014 в 09:07

И този ще си го препарират и поставят в музей да му се радват...жалка,тъжна картинка

08.10 2014 в 09:05

ПУТИН, СТАЛИН, ХИТЛЕР...Сценария е един и същ!

08.10 2014 в 07:19

Светът отбеляза 7-ми октомври – рождения ден на Путин

*Северна Корея:
Да е жив новият вожд К(р)им Че(рве)н Ху(йло), предводител на най-голямата орда от необозначени воини, единствени в историята на военното изкуство с непознати досега умения, храброст, воля, доблест и мъжество да се бият и умират и... като са в отпуск!

*България (БСП/АТАКА/АБВ/ДПС/ББЦ... отделни путин(гл)исти):
Да живее великият и ненагледен другар Путин(лер), единственият, неповторим и неумолим борец срещу фашизма, комунизма, капитализма и империализма в съседните на Русия страни, на 20, 21 и останалите векове!

*Ислямска държава:
Добре дошъл в шериата на малкия (анти)империалист с голямо сърце Владимир Владимирович Кабаеф. Ще посрещнем с широко отворени ръце и руския вихър Алина!

*Американската армия:
Смях и веселие при тестването на презерватива Хуйло, използван нееднократно от зелени и кафяви войничета в отпуск. Поради несъответсвие на Американския стандарт – къса се при нахлузване, Хуйло е любезно предоставен на кака Меркел да си го надува с гъз, пардон, газ.

*Русия
Всенародните празници не стихват. Опиянените труженици и труженички скандират:
–“Хляб, мир, путинка!“ – с вдигнати в ръце бутилки водка.

07.10 2014 в 22:07

Никъде не виждам змейска глава с надпис "Китай",явно е проникнала дълбоко в задния сибирски двор на нашият герой?!

07.10 2014 в 21:07

Когато човек е тъп, това е за дълго.

07.10 2014 в 18:55

Признак на депресия и отчаяние!

07.10 2014 в 18:40

Mисля, че допуснах елементарна граматическа грешка - не "някой", а "някого". Простете.