Назначиха котарак на щат в британското Външно

OFFNews 13 април 2016 в 13:55 6240 1

котарак
Котаракът Палмерстън

Котарак на име Палмерстън стана сътрудник на британското Външно министерство. Служебните задължения на животното ще са да лови мишки в сградата на министерството, пише в. The Telegraph.

Вестникът допълва, че котаракът е с късметлия, защото преди назначаването е бил бездомен и е живеел на улицата. 

Котаракът не първо назначение в британските институции. Негови колеги са Лари - мишелов на премиера Дейвид Камерън и  Фрея - любимка на финансовия министър Джордж Осбърн.

Ведомството успокоява, че издръжката на котарака няма да е за сметка на данъкоплатците. В заявление на министерството се казва: "Палмерстън е приет на служба от Нейно Величество на длъжност Главен мишелов". Уточнява се, че котаракът е наречен на името на лорд Палмерстън.

Лорд Палмерстън (1784–1865) известен е английски държавник, дълги години ръководил отбраната и външната политика на страната. На два пъти е министър-председател на Обединеното кралство. От 1807 г. до смъртта си през 1865 г. Хенри Джон Темпъл, както е истинското му име почти без прекъсване е част от кабинета на правителството. Той започва политическата си кариера като част от торите, но я завършва като либерал.
Хенри Темпъл се помни най-вече с водената от него британска външна политика в период, в който империята е в своя апогей. Той служи последователно като държавен секретар по външните работи и премиер.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови