Из тунелите на древния подземен град Деринкую (снимки)

ОFFNews 17 декември 2016 в 11:29 25179 3

Наскоро публикувани снимки показаха подземния град Деринкую, който някога е бил дом на 20 000 души, на територията на Турция, предава "Индипендънт".

Градът е открит през 1963 година, когато мъж чука по стена в мазето си в Кападокия и чува, че зад стената има пространство. Това, което вижда, след като разрушава стената, е тунел. 

Той не знае, че е открил града Деринкую, разпростиращ се 60 метра под земята на Кападокия. Разделен е на 18 нива, включващи жилища, винарни, конюшни, складове и дори училище.

Деринкую е бил дом на 20 000 души и техните животни. Съдържал е различни входове на много места, което кара учените да смятат, че е създаден с цел да се приюти населението за дълъг период по време на война или природно бедствие.

Счита се, че градът е облагороден и усъвършенстван в периода 780-1180 г., когато районът е владение на Византийската империя, а първоначално е построен близо 2000 г. пр. Хр.

Всеки етаж на подземния град се затваря индивидуално от големи каменни врати, които могат да се отворят само от вътре, служейки за защита на жителите му.

В момента само половината град е достъпен, но той е свързан със други подземни структури чрез тунели, които се простират с километри. 

Районът е известна туристическа дестинация в Централна Турция. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12078

2

edin slep

17.12 2016 в 22:46

Абе трол, под всяка статия ли трябва да се изходиш?
 
X

Подкастът на OFFNews