И Стивън Хокинг "се включи" с "ледена кофа" (видео)

Ивайло Анев Последна промяна на 29 август 2014 в 12:30 12910 5

Стивън Хокинг.

Най-известният физик на нашето време - Стивън Хокинг, се включи в набралото огромна популярност "предизвикателство на ледената кофа" (Ice Bucket Challenge), съобщава британският "The Independent".

Той обаче го направи косвено - тъй като е страдал от тежка пневмония миналата година, вместо него кофи с лед изляха върху себе си децата му Робърт, Луси и Тим.

Хокинг страда от амиотрофична латерална склероза (ALS) - именно за това заболяване кампанията набира средства. Събраната сума вече надхвърля 31 млн.долара.

Навремето лекарите не му дават надежда за живот, но Хокинг изумява всички не само с оцеляването си, но и със забележителната си научна дейност, припомня изданието.

Клипът с изпълнението на предизвикателството започва с емоционално послание от Стивън Хокинг, който призовава всички хора да засвидетелстват подкрепата си към Асоциацията за борба с моторните невронни заболявания.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29.08 2014 в 23:59

Мисля, че от bTV тръгна този Гугъл транслейт превод на Motor Neuron Disease Association, а именно Асоциация за борба с моторните невронни заболявания. Та да поясня, амиотрофичната латерална склероза се нарича още болест на двигателния неврон или на английски звучи motor neuron disease. Може да си го коригирате в текста, за да не се излагате и вие.

29.08 2014 в 23:56

Мисля, че от bTV тръгна този Гугъл транслейт превод на Motor Neuron Disease Association, а именно Асоциация за борба с моторните невронни заболявания. Та да поясня, амиотрофичната латерална склероза се нарича още болест на двигателния неврон или на английски звучи motor neuron disease. Може да си го коригирате в текста, за да не се излагайте и вие.

29.08 2014 в 17:15

До този момент офф-ците от сайта плюеха тази инициатива в типично български стил. Най-големите майстори сме да оплюем, да подиграем, да полеем с помия! Тези хора събират пари за да помогнат. Ние не сме в състояние да съберем дори животоспасяваща кръв. И се налага да плащаме и да търсим донори.

29.08 2014 в 14:02

Много ви е неактуална информацията. 94 милиона има събратни към 27 август. На първата страница на сайта им е.

29.08 2014 в 13:46

Не слагайте такива новини. Прасетата в кочината не знаят какво е да си състрадателен. но знаят отлично какво е омраза, злоба, завист...