Екоактивисти се залепиха за пътя пред кортежа на Радев в Австрия

OFFNews 27 юни 2023 в 17:45 3924 2

Конвоят на Радев

Снимка Twitter/@letztegenAT

Конвоят на Радев

Екоактивисти от "Последното поколение" са спрели конвоя на президента Румен Радев погрешка в Австрия в събота, съобщиха местни медии. 

Членовете на групата са искали да спрат конвоя на австрийския канцлер Карл Нехамер в Гьотвайг, Долна Австрия. Канцлерът е участвал в "Европейския форум" там.

От "Последното поколение" гордо съобщават в Twitter: "Изпращаме канцлера обратно в манастира. Трябва да се вразуми" и допълват "Няма начин да се заобиколи климатичната криза. Най-после поемете отговорност".

На снимки се виждат част от членовете на "Последно поколение", които пръскат полицейска кола с оранжева боя, след което се залепят на пътя. 

В изявление оттам допълват, че след три дни дискусии в Europa-Forum Wachau, членовете на правителството все още нямат план за най-голямата криза, пред която е изправено човечеството. "Вместо бързо да приложи решенията, които вече са разработени от Съвета по климата, канцлерът Нехамер предпочита да заложи оцеляването ни на "бъдещи технологии", които все още не са изобретени", посочват от "Последно поколение".

Малко по-късно говорителят на Нехамер Даниел Косак обърна внимание, че блокираният конвой не е на канцлера, а на българския президент Румен Радев. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки