Един от най-популярните грузински модели стана монах

OFFNews 01 декември 2015 в 14:32 7891 2

Лаша Бордзикули преди и след да стане монах.

Преди няколко месеца един от най-популярните грузински модели-мъже - 21-годишният Лаша Бордзикули, беше подстриган в монашество, съобщи седмичникът „Квела сиахле”, цитиран от сайта "Добротолюбие".

Новината предизвика истинско вълнение сред потребителите в социалните мрежи, но информацията се оказа сензационна преди всичко за онези, които не знаеха, че още от детинство Бордзикули служи като олтарник (помощник в олтара) на Патриарх Илия ІІ. Той е участвал в службите в катедралния храм "Самеба" ("Пресвета Троица") до самото си заминаване да следва в Солунския университет "Аристотел".

Там, в една от гръцките православни обители, грузинецът приел монашеско пострижение.

„Преди известно време всичко в моя живот се промени. Аз почувствах кое в света е истински ценно и какво е истинско щастие, което може да стане вечно, ако вървиш по верния път. Дълго криех, че съм взел решение да стана монах, защото не исках да бъде в центъра на общественото внимание. Но моето пристигане в Грузия усложни задачата да оставя всичко в тайна. Да, аз приех пострижение в един от гръцките манастири и реших да посветя останалото време от живота си на Бога. Искам да благодаря на всички, които ме подкрепиха, моля Всевишния за милост и да даде добър живот на всички, на които волно или неволно съм причинил болка със своето решение. С любов – отец Дионисий”, пише младият монах за своето решение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!