British Airways в крак с времето: Пилоти и стюарди ще имат право да се гримират, лакират и носят изкуствени мигли

Авиокомпанията промени правилата си и остави малко ограничения на силния пол – нямат право да боядисват ноктите си в черно, препоръчват им се нежни нюанси за цветовете на клепачите

OFFNews 11 ноември 2022 в 14:05 2036 1

Самолети на Британските авиолинии.

Снимка БТА/АП

Самолети на Британските авиолинии.

Пилотите и стюардите в самолетите на British Airways ще имат право да се гримират и да носят пиърсинг в самолетите. Британската авиокомпания им го разрешава за първи път в историята си, като промени правилата си уведоми персонала си за новостите.

От понеделник всички служители в униформа ще могат да си слагат спирала на миглите си, да носят изкуствени мигли и обеци. Ако предпочитат дамски чанти, ще могат да използват такива – се казва в уведомление на ръководството до персонала.

Все пак има външният вид се поставя в някакви граници: има препоръка служителите да използват „нежни нюанси“ за грима на клепачите си и да се стремят да изглеждат естествено.

Лакът е разрешен за всички, но черните и неоновите нокти остават забранени.

Мъжете ще могат да носят дългите си коси на кок.

Наскоро подобни промени направи и конкурентната авиокомпания Virgin Atlantic. Те отидоха дори по-далеч, като разрешиха на мъжете да носят поли. Разрешиха и татуировките на видимите места.

"Работихме с нашите служители, за да създадем актуализирани насоки за поддържане на външния вид, красота и аксесоари, които позволяват на колегите ни да носят на работа най-добрата и автентична версия на себе си всеки ден" – пишат от компанията.

Оттам съветват персонала си да "бъде смел, горд, да бъде себе си" и изразяват надежда новите насоки да бъдат "приети от всички, независимо от пола, половата идентичност, етническата принадлежност, произхода, културата, сексуалната идентичност или друго".

Не всички авиокомпании следват тази тенденция. Qatar Airways, основният акционер в British Airways, отдавна налага строги условия на труд и правила за униформи на своите стюардеси - в миналото компанията е уволнявала заради видими татуировки.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!