Божидар Димитров помечта да е премиер на Македония

OFFNews Последна промяна на 01 април 2017 в 10:11 2855 3

В Деня на шегата Националният исторически музей изпрати прессъобщение до медиите, в което съобщава, че директорът Божидар Димитров получил предложения да стане премиер на Македония, които приел.

В съобщението, чиято достоверност OFFNews не потвърждава, се казва дословно:

"Вчера Божидар Димитров получи от няколко последователни телефонни разговори от представители на няколко скопски партии – Зоран Заев и Никола Груевски, които изпаднали в очевидния тупик – вече месец и половин не могат да съставят правителство, са решили под натиска на САЩ да поканят външен човек, който да поеме ръководството на Македония през следващите няколко месеца, докато се проведат парламентарни избори и се преструктурира политическото пространство. А американците са препоръчали като най-добър специалист по македонските въпроси именно Божидар Димитров, който като възрастен и улегнал човек, няма да причинява неудобства повече, отколкото му причиняват в България неговите сънародници. След триминутен размисъл Божидар Димитров се е съгласил, поставяйки 3 малки условия.

Първото. Всеки македонец, който получава лична карта за гласуване/ там има такава особеност/, да я получи срещу декламация на първата строфа от стихотворението „Аз съм българче“.

Второ. Да има равнопоставени права между македонци, албанци, власи и сърби и да не бъдат преследвани.

Освен това Божидар Димитров настоява след приключване на мандата, да му бъде издигнат 7-метров паметник на площада в Скопие, където вече има издигнати 70 паметника. 

Божидар Димитров обещава, че няма да предава разрушителя на плочата на връх Каймакчалан на военните от 68-а бригада „Специални сили“, които кой знае защо искат да си поговорят с Миленко Неделковски насаме. Българите не са отмъстителни, Неделковски може да се откупи, като възстанови отново плочата."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!