Зам.-началникът на отбраната приет по спешност в болница, събират дарения за лечението му

OFFNews 24 октомври 2014 в 14:02 3769 1

Ген.-майор Нейко Ненов

Зам.-началникът на отбраната генерал-майор Нейко Ненов се нуждае от спешна операция, след като стана ясно, че лекари открили тумор в мозъка му. Състоянието на генерала се влошило, след като той получил инсулт и е приет по спешност в болница.

В знак на съпричастност негови колеги и близки призоваха за дарения и помощ, тъй като важната операция, от която се нуждае генералът, ще струва близо 40 хил. евро. Операцията може да бъде извършена и в България, но в Германия процедурата може да бъде извършена с кибернож.

Желаещите да помогнат на генерала, могат да направят дарение в специално разкрита урна в административната сграда на Община Карлово, на адрес ул. „Петко Събев” №1 или по банкова сметка в „Уникредит Булбанк“ АД: BG30UNCR70001522091132, BIC: UNCRBGSF с титуляр: Нейко Ненов Ненов.

Генерал Ненов ръководи строителството на оградата на границата с Турция, докато беше командир на Сухопътните войски. С указ на президента Росен Плевнелиев на 30 юни 2014 г. той беше назначен за зам.-началник на отбраната – вторият по важност пост в армията.

Най-важното
Всички новини