Телевизионни камери и управляващи посрещат първите имигранти на Острова

OFFNews 02 януари 2014 в 09:08 6954 3

Великобритания

Телевизионни камери и представители на британските власти посрещат първите български и румънски имигранти на Острова, съобщи bTV.

В първия ден на годината обаче необичаен наплив от пристигащи от България и Румъния на лондонските летища няма.

Първият самолет на летище Лутън е от румънския град Търгу Муреш. Има и новопристигащи кандидати за работа, но повечето от пътниците живеят и работят във Великобритания отдавна.

Отивам, за да работя. От утре започвам работа на автомивка. Не е кой знае каква работа, но идвам от мизерията да направя нещо повече тук. Не знам дали това е най-правилният избор през тази година, коментира румънецът Виктор Спиресау.

Пристигащите имигранти бяха посрещнати и от председателя на комисията по контрола на миграцията към британското вътрешно министерство Кийт Ваз.

От всички 180 места в салона 40 бяха празни. Това е „момента снимка” на очаквания имиграционен прилив от Източна Европа, категоричен е той.

Тук вече има 141 000 румънци и българи. Притесненията на комитета по миграцията са заради това, че не знаем още колко хора ще пристигнат тук, допълни Ваз.

Засега няма точни прогнози за очаквания брой румънци и българи, които ще пристигнат на Острова. Според редица представители на британските власти обаче броят на имигрантите ще се увеличава с 50 000 годишно.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!