Прекратиха проверката за подслушването на Бойко, записите ги нямало

OFFNews 21 януари 2014 в 18:11 4831 8

Прокуратурата прекрати проверката на сигнала за това, че лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов е подслушван и има записи на негови разговори при срещи с президента Георги Първанов.

Прокуратурата беше сезирана по сигнал на Бойко Борисов. Реакцията на Борисов дойде, след като главният редактор на в. "Галерия" Кристина Патрашкова обяви, че изданието ще разпространи разговори на Борисов с Първанов. Въпреки че записи така и не се появиха, двамата политици реагираха остро - Борисов обясни, че такива разговори и срещи с Първанов не е имал. В същото време Първанов се закани да съди изданието. 

Борисов стигна и по-далеч, като нарече случая "Българският Уотъргейт". "Или ще кажат кой от кръга и обръчи от фирми си позволява да сложи подслушвателна или проследяваща апаратура на един опозиционен лидер на най-голямата партия. Давам на прокурора и чакам отговор – да намерят кой", коментира миналата седмица лидерът на ГЕРБ. 

От прокуратурата обясниха днес, че спирането на проверката е станало след писмо на Кристина Патрашкова до главния прокурор и шефа на ДАНС. В него тя заявява, че източниците на информация, с които тя разполага, не са предоставили документация или записи на разговори между лицата Георги Първанов, Бойко Борисов и Румен Петков.

"Поради това г-жа Патрашкова не е в състояние да предаде данни на компетентните органи“, обясниха от прокуратурата.

По случая трябваше да бъдат разпитани и участниците в споменатите разговори. От прокуратурата не уточняват дали тези разпити са проведени. 

Най-важното
Всички новини