Quantcast

Незаконно подслушваните ще бъдат предупреждавани

OFFNews Последна промяна на 06 януари 2014 в 10:16 1498 4

Огнян Стоичков
Огнян Стоичков

"С новия регистър за специалните разузнавателни средства (СРС) ще бъдат предупреждавани незаконно подслушваните. Акцентът в работата на Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства през следващите два месеца ще бъде върху изработването на новите образци и регистър за използването на СРС."

Това обяви пред БНР бившият депутат от "Атака" и настоящ член на бюрото Огнян Стоичков.

На базата на анализа ще се определят и механизмите на използването и унищожаването на СРС-та.

"Правим анализ на информацията, с която разполагаме до момента – докладите на Върховната касационна прокуратура и на съдилищата в България за 2012-та година. Те са депозирани в Народното събрание, обсъдени са и са приети от народните представители, но без акцент използване на СРС, което е акцентът в нашата работа.

Именно по данни на тези доклади в България се слуша и то се слуша много. Например за 2012-а година окръжните съдилища са дали разрешение за 12 251 случая за използване на СРС. От тях само 2500 са послужили за доказателства, годни за наказателния процес", обясни Стоичков.

По думите му най-големите проблеми, с които ще се сблъскат, е съхранението и унищожаването на събраната информация. Той обясни, че изработването на регистрите ще позволи гражданите да бъдат уведомявани, когато срещу тях се използват незаконосъобразно СРС.

Огнян Стоичков уточни, че бюрото ще има и додкъп до машините, с които се подслушва, ако се наложи.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

06.01 2014 в 15:13

нека ме подслушват, нямам какво да крия! който се е оакал да реве из форумите!

06.01 2014 в 11:57

Ама нека тебе те подслушват бре умник, на мен не ми е приятно. Една година имах следствие заради тъпите им СРС та и накрая се оказа, че няма доказателства за никакви престъпления в тези СРС-та, само дето Тиквата и Цв.Цв. им беше изгодно да си правят PR на мой гръб и други такива, за да успокояват наивното ни общество, че виждате ли хващаме престъпниците. Само дето престъпниците са те и тези около тях, а не тези които развиваме някакъв бизнес и не сме съгласни те да го вземат даром.

06.01 2014 в 11:00

а така, предупредете ги, та да внимават да не се изпуснат кой им е гръб и на кого се отчитат!
Евала и само БСП! Да са ви честити!

06.01 2014 в 10:57

а така, предупредете ги, та да внимават да не се изпуснат кой им е гръб и на кого се отчитат!
Евала и само БСП! Да са ви честити!