Жители на столичната ул. ''Шишман'' не искат тя да стане пешеходна зона

OFFNews 15 януари 2023 в 13:31 6206 2

Улица

Снимка Архив

Жители на ул. "Шишман" се боят от шума в пешеходните зони

Жители на столичната ул. "Шишман" са против тя да стане пешеходна зона. Те са убедени, че това ще доведе до много шум и замърсяване, и допълват, че имат лош опит от затварянето на улицата за автомобили по време на фестивали. 

Според тях в София трябва пешеходни зони да се правят в административната част на града, а не в жилищни райони. 

Хората разказват, че проблеми е имало и преди пускането на автомобилния трафик по улицата през декември, след края на ремонта. 

"Викове, кенчета, смях по цели нощи. Сяда се директно тука, така че нас ни притеснява шумът и мръсотията, разбира се", казва Анжела Кьосева, жител на района, по БНТ. "Шумът, който се създава от една пешеходна зона, е много голям, особено в това тясно пространство", допълва Теодор Порязов.

В Букурещ затварят, но само събота и неделя, както беше идеята за зелени улици. Административна зона, където няма да пречи на никой, посочва Венцислав Банчев от инициативна група "Спаси Шишман". 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3767

2

Име на профила

15.01 2023 в 15:40

Понеже съм живял там повече от десетилетие, като съм се возил и на градски транспорт, и с автомобил - основният проблем е придвижването извън идеалния център. Пешеходна зона хубаво, но няма къде да се държат лични автомобили, дори по един на домакинство.

Ако строяха гаражи вместо молове - подземни или надземни - където хората да си държат колите не само, че щеше да има ужасно повече място за пешеходци, но и облекчен трафик в пиковите часове = по-малко изгорели газове.

А, освен това не е засегнат само Шишман - като го затворят пречат на Иван Вазов, Паренсов, Венелин и т.н. пресечки.

15914

1

поп Дръвчо

15.01 2023 в 14:11

От сигурно 10 хиляди живеещи на Шишман все ще се намерят някакви които да протестират.

Истината е че колкото по-бяла е страната, толкова по-рано започва затварянето на централните улици за автомобили.

Това че безделниците мърлят не си представям как ще се реши ако улицата е отворена за автомобили. Това се решава с чистене и яки глоби.
 
X

Да помогнем на украинските деца!