Жълт код в 5 области заради очаквани бури

ОFFNews 11 юли 2014 в 07:41 2758 0

Снимка НИМХ-БАН

Жълт код в пет области на Северна България обявиха метеоролозите от БАН за днес, 11 юли. Предупреждението важи за областите Ловеч, Габров, Велико Търново, Плевен и Русе.

В районите с жълт код ще се развива мощна купесто-дъждовна облачност, ще има локални интензивни валежи с гръмотевчни бури, временно усилване на вятъра и градушки.

Жълтият код означача, че времето е потенциално опасно и са възможни щети. Съветът към гражданите е да следят прогнозата за времето и да не предприемат неоправдан риск, особено при извършване на дейности, които зависят от времето.

Днес почти без валежи и с най-много слънце ще е времето над южните райони от страната. Максималните температури в повечето места ще са между 26° и 31°, в София около 25°.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Чак към края на деня на отделни места там е възможно да превали за кратко. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър, който по-късно след обяд ще се ориентира от запад-северозапад. Максималните температури там ще са между 27° и 31°, температурата на морската вода е 24-25°. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков