Зелена олимпиада учи децата да пазят околната среда

Таблет, смартфон и MP3-плеър очакват победителите в трите категории

OFFNews 03 октомври 2017 в 13:22 2451 1

За пета година Зелената олимпиада ще стимулира учениците да научат повече за опазването на околната среда. Тя има за цел да стимулира интереса към природата и да работи за формиране на екологична култура. Организира се от Академика БГ.

Учениците от първи до дванадесети клас ще решават тестове, свързани с опазването на природата, на онлайн платформата zelenaolimpiada.bg, пише akademika.bg. Предвидени са и награди за тримата победители: в горен курс – таблет, в среден – смартфон и в начален – MP3-плеър.

Учениците могат да се регистрират в сайта от 1 октомври до 1 декември 2017 г., а имената на победителите ще са ясни до 10 декември.

Зелената олимпиада е най-мащабното образователно събитие с екологичен характер. То е без аналог в страната по иновативност и обхват на провеждане. От 2012 г. всяка година се включват близо 5000 деца от 1. до 12. клас от цялата страна, а през 2016 г. те бяха 7000. Участват и българските училища зад граница, тъй като онлайн тестовете дават тази възможност.

Последните четири издания на инициативата са под патронажа на МОСВ и ПУДООС. През 2017 г. Зелената олимпиада се провежда във връзка с образователно-информационна кампания на Оперативна програма „Околна среда“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови