Затварят за ремонт втората тръба на тунел 'Витиня'

OFFNews 23 септември 2017 в 10:50 4162 0

Затварят за ремонт втория тунел на Витиня

Движението в тунел „Витиня“ на автомагистрала „Хемус“ в посока София ще се извършва в две ленти. Промяната е в сила от 24 септември, неделя, съобщават от Агенция "Пътна инфраструктура". На 25 септември започва ремонтът на другата тръба на тунела.

При необходимост, за да се избегне задръстване, от км 35 част от трафика ще се пренасочва по път I-1 Ботевград – София до пътен възел Витинска река.

От агенцията препоръчват пътуващите от Северозападна България – от градовете Видин, Монтана и Враца да използват прохода „Петрохан“ и пътя през Искърското дефиле, за да избегнат натоварения трафик по магистралата.

Движението по АМ „Тракия“ е без ограничения. Не се извършват ремонтни дейности. Препоръчваме на водачите да използват и подбалканския път в посока София.

За улеснение на трафика през Владая и повишаване на пътната безопасност на 24 септември (неделя) от 10 ч. до 20 ч. на път I-1 (Е-79) ще има две ленти за влизащите в София. По този начин пристигащите в столицата шофьори ще могат да пътуват по-удобно и безопасно. Препоръчваме на шофьорите да използват алтернативния маршрут на първокласния път през Владая - АМ „Люлин“.

При възможност пътуващите към София в неделния ден е препоръчително да тръгнат на път по-рано. Апелираме водачите да шофират внимателно и със съобразена скорост, да не предприемат резки маневри и да спазват ограниченията, пътната сигнализация и указанията на „Пътна полиция“, която следи и предприема необходимите действия за организацията на движението.

На 24 септември от 14 ч. до 20 ч. ще бъде ограничено движението на камионите над 12 тона по автомагистралите и най-натоваренитe пътища. Целта е повишаване на безопасността, увеличаване на пропускателната способност на инфраструктурата и спокойно пътуване на шофьорите в края на трите почивни дни около Деня на Независимостта на България.

Ограничено ще е преминаването на камионите над 12 тона по следните участъци от републиканската мрежа:

· автомагистралите;

· път I-1 с. Ребърково - Ботевград, като движението се пренасочва по път II-16 Ребърково - Своге - София;

· път I-1 - етапна връзка на лот 2 на АМ „Струма“ при Благоевград - ГКПП „Кулата“;

· път I-4 п. в. „Коритна“ - Велико Търново - Шумен;

· път I-5 Русе - Велико Търново;

· път I-8 ГКПП „Калотина“ – София;

· път I-9 Варна - Бургас;

· път II-18 Околовръстен път на град София;

· път II-99 Бургас - Царево.

Забраната не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари (ADR).

Всички граждани и транспортни фирми могат да получават информация за актуалната пътна обстановка от безплатното мобилно приложение LIMA, интернет страницата на АПИ – www.api.bg, lima.api.bg и по всяко време от денонощието на тел. 0700 130 20 в АПИ. В агенцията целогодишно при 24-часов режим работи Ситуационен център, който събира и обобщава данните за състоянието на републиканските пътища.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!