Заради опасни поледици временно затварят пътища в Северна България

OFFNews 06 януари 2016 в 07:40 3521 0

Заради опасни поледици временно затварят пътища в Северна България

Заради опасни поледици в някои области на Северна България е спряно движението по пътищата. Към този момент временно е спряно движението по републиканската пътна мрежа в областите Ловеч, Плевен и Видин с изключение на пътя Видин-Монтана. Трафикът ще бъде възстановен след почистването на пътното платно. Движението ще бъде възстановено след почистването на пътните платна.

Спряно е движението по републиканската пътна мрежа и в Русе и пътища във Видинско. Затворени за почистване са и пътищата на територията на общините Свищов, Полски Тръмбеш, Севлиево и Павликени.

Жълт код за поледици е обявен в областите Плевен, Ловеч, Видин, Враца и Монтана.

От Агенция „Пътна инфраструктура" (АПИ) призовават шофьорите да се въздържат от пътуване в тези райони, ако това не е наложително и да предвидят повече време за път. Тази нощ автомобили не се движеха и в областите Враца и Монтана, но движението там вече е възстановено. Актуална информация за пътната обстановка може да получите чрез безплатното мобилно приложение LIMA или по горещия телефон на агенцията.

От АПИ призовават шофьорите да се въздържат от пътуване в районите с предупредителен код за поледици, ако това не е наложително и да предвидят повече време за път. Тази нощ автомобили не се движеха и в областите Враца и Монтана, но движението там вече е възстановено. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови