Започна кандидатстването за годишните награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата

OFFNews 14 октомври 2021 в 11:30 849 0

Започна кандидатстването за годишните награди за образование на Асоциацията на Кеймбридж училищата в България за 2021 г. Номинации се подават от днес за категориите „Училище на годината“, „Учител на годината“ и „Директор на годината“.

Наградите отличават най-добрите преподаватели, директори и училища за постижения в периода 2019-2021 г. Високо ще бъдат оценени кандидатите, които демонстрират професионални стандарти на преподаване, въвеждането на иновативни методи за развитието на учениците и тяхното обучение, както и усилия в посока развитие на местните общности.

Специална награда ще отличи и училището с най-добро представяне на състезанието по английски език Kangaroo Global Linguistics, което в България се организира от асоциацията. През него са преминали над 100 000 ученици. Повече от 10 000 са били класирани за последните му кръгове.

"Този конкурс е израз на дългосрочните усилия на членовете ни да развиваме българското образование чрез постоянни инвестиции в качествено съдържание, модерни и иновативни преподавателски методи и похвати”, каза председателят на Управителния съвет на асоциацията Владимир Колев.

Желаещите да участват могат да кандидатстват на сайта ѝ. Кандидатурите ще оценяват журналистът и продуцент Георги Тошев, директорът на 51. СУ „Елисавета Багряна“ в София Асен Александров, експертът Наталия Митева, мениджър „Образование и социални въздействие“ в "Телелинк Бизнес Сървисис", и преподавателят по информационни технологии в столичното 1. СУ „Пенчо П. Славейков“ Искра Георгиева.

Наградите се връчват през декември.

Асоциацията на Кеймбридж училищата в България е създадена от издателство "КЛЕТ България", представител на Cambridge University Press. Тя е доброволно обединение на училища, стремящи се към по-високо ниво на преподаване на чужд език. В нея членуват над 130 училища у нас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови