За да спрат каруците в София, ще даряват конете на Лесотехническия

OFFNews 23 октомври 2017 в 14:42 4669 1

Как да спре каруците в София за ЧНГ обсъжда работна група в Столична община. Проблемът е какво да се прави с конфискуваните коне, докато и ако собственикът им дойде да си плати глобата и да си прибере животното. 

МВР иска да му купят фургон, с който да превозва кончетата от талигите, така че да не се сместват и да не заразяват расовите коне на полицаите, ако се използва едно и също превозно средство. Затова се обсъжда вариант Столична община да купи конски фургон на полицаите. 

Следващият проблем обаче е къде да бъдат прибрани конете и кой да плаща за изхранването им, както и каква да е съдбата им, ако никой не ги потърси. 

Да се настаняват на общински терен в Панчарево, предложи Красимир Димитров, шеф на Дирекция „Аварийна помощ и превенция“, на заседанието на комисията по ред и сигурност. Той подчерта, че никой не иска да осиновява конфискуваните коне. Издръжката на всеки струва 700 лева. 

Всъщност за конете трябва да се погрижи Националната ветеринарна служба, те обаче също нямали отпуснати пари за целта. 

За да не бъдат евтаназирини, един от вариантите е конете да бъдат дарявани на Лесотехническия университет, където да се използват при обучението на студентите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10571

1

Hissarion

24.10 2017 в 10:02

С какво тази практика е по-различна от одържавяването на земята? Защо отнемането на имущество в единия случай е заклеймявано, а в другия даже приветствано? Риторични въпроси.