Всеки трети българин се страхува от отвличане

OFFNews 02 октомври 2017 в 15:47 2958 1

Oколо една трета от пълнолетните българи (32%), което означава около милион и осемстотин хиляди души, изпитва притеснения от отвличане – лично, или по отношение на близки и роднини.

Това показват данните от експресен сондаж на „Галъп интернешънъл“, проведен на 26 и 27 септември сред 1000 пълнолетни българи чрез интервю по телефона.

Социолозите от агенцията отбелязват високата степен на обществена тревожност по отношение на реда и личната неприкосновеност особено сред по-възрастните и по-уязвими респонденти. Несъмнено, роля са изиграли и скорошните събития, които обострят допълнително часовата чувствителност, посочват от  „Галъп интернешънъл“.

Същевременно представата за успешен туристически сезон се е наложила сред 61% от българите.

Във връзка с това оценката на обществото за работата на министъра на туризма - Николина Ангелкова, също е по-скоро висока – 42%. Като неуспешна работата на министъра определят 32%, а около една четвърт са се затруднили да отговорят (26%), сочат данните на агенцията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12021

1

bls

02.10 2017 в 16:33

ХАХАХАХА сульо и пульо ги е страх, че щели да ги отвлекат - мили съграждани, 1/3 от българите не стават/ставаме/ за нищо друго освен за органи. За откуп ли ще ви отвлекат, за какво? За роби /да бехме поне работливи/. Аман и пишман! Смяяяях в залата, ни моа, ша падладея!