Възрастна жена припадна на опашка за пенсия в Пловдив

OFFNews 07 юли 2022 в 10:09 1539 0

Поща

Снимка Архив

Снимката е илюстративна

Възрастна жена е колабирала на дълга опашка за пенсии в Централна поща - Пловдив, съобщава Нова тв. Жената рухва на земята в задушното помещение, а камерата я показва да лежи на земята, докато хора се суетят около нея и опитват да помогнат.

След това операторът се отклонява, а репортерът продължава да задава въпроси за пенсиите. До края на репортажа не става ясно какво е състоянието на жената.

Дългата опашка пред пощенския клон се вие от рано сутринта. Днес е първият ден от изплащането на пенсиите след актуализацията. С нея минималната пенсия стана 467 лв., максималната - 2000, а средната за страната - 666 лв. Хората смятат, че 10-те процента ръст са малко и не компенсират инфлацията. Пенсиите се плащат до 20 юли на ръка. На възрастните, които ги получават по банков път - 1,3 млн. души, те вече са преведени.

От миналия месец възрастните могат да платят сметките си едновременно с получаването на парите си благодарение на въведения миналия месец електронен пенсионен картон, обяснява Диана Ранчева, директор на пощенския клон. Вероятно това допълнително забавя изплащането на пенсиите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови