Във фейсбук: ООН ли? Хоризонтът ви е Полски Тръмбеш

OFFNews 06 октомври 2016 в 08:01 15118 13

Снимка БГНЕС

След последното гласуване в Съвета за сигурност на ООН, на което оттеглената като кандидат на България за генерален секретар Ирина Бокова получи повече гласове от новономинираната Кристалина Георгиева, социалните мрежи са залети от вълна от гневни коментари.

ОFFNews направи подборка на някои от тях:

Бившият заместник-министър на външните работи в два кабинета Гергана Паси написа във фейсбук:

"Има някаква дълбока ирония във факта, че Ирина Бокова изпълни условието на премиера да е поне втора в надпреварата за ООН, едва след като правителството сне подкрепата си от нея..."

А специалистът по национална сигурност Николай Слатински е още по-язвителен:

"Не мога да не цитирам мой приятел (често цитирам приятели, защото казаното е силно и трябва да се чуе, а не мога да си го припиша на мен):

Излагането е тотално, защото отсега нататък този пример ще влезе в учебниците като глупост на най-високо държавно ниво. Ще се изучава от студенти, ще се дава за пример, ще стане нарицателно за жалка аматьорщина.

Хубавото в случая е, че две кариеристки, употребили България в непомерната си жажда за нови и нови постове, получиха заслуженото. За да се знае, че ако в България кариеризмът е печеливша кауза, в нормалния свят това е кауза пердута!"

Пиар специалистът Албена Ивайлова е още по-гневна за възможностите на управляващите страната да се занимават с политика на високо ниво:

"Ех, клети пичове и пишман политици, добре, че не ви се налага да водите преговори за членство в ЕС и НАТО, защото ако бяхте вие начело на държавата в онези години, Брюксел щяхме да гледаме през крив макарон. Полски Тръмбеш е вашият хоризонт и най-много до Луковит да стигнете с тези умения."

Председателят на българското "Интернет общество" Вени Марковски добавя:

"В историята ще остане фактът, че имахме не един, а два кандидата.

В историята ще остане и кампанията срещу Ирина Бокова, подхваната от изкарани от нафталина “демократи”, а по същество – дребни, злобни и завистливи байганьовци.

Ще останат и други неща в историята, но най-важното няма да остане: през 2016-а година ООН да избере за първи път жена за генерален секретар и тя да е българка! Жалко."

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10538

13

Black Hex

06.10 2016 в 10:18

Важното бе ООН да не получи про- руската комунистка за ръководител!


Сякаш го е писал другарят митов. По-скоро краваристанските му ментори. Той е само подлога.
Чудно ми е какво е мнението на демокраДа от килера - канарчето Евгений. Бихте ли ни осведомили... Плийз.

13685

12

mclaranist

06.10 2016 в 10:08

Само да припомня на пишещите тук, че Бокова била ,,комунистка" и едва ли не по тази линия била ,,спусната" от Москва. Някой поинтересувал ли се е КОЙ е г-н Гутиереш ??? Че той е по-голям и истински ,,комунист" от Бокова. Идеята, че е хубаво, че ,,комунистката" Бокова няма да оглави ООН е просто смехотворна :D :D . Както се казва, по-друго си е да е Европейски комунист. Малко като с Крсталина, тя е ,,правилната" комунистка- дето стана от първите евроатлантици ;). А Бокова и др. са от лошите, дето поне не се отрекоха от род и минало ;)

77927

10

El Commandante

06.10 2016 в 09:40

Вики, обективната реалност begs to disagree...

13531

8

Traqn Savov

06.10 2016 в 09:17

Ако хилари или килари както и викат, вземе властта в САЩ, ще се опита веднага да им свие сърмите на руснаците, ще паднат един два руски самолета в Сирия..

Тогава е интересно дали русия ще предприеме военни ответни мерки, като почването на война примерно, или ще гледат нацупено и засрамено, както като свалиха Турците самолета..

Сложете хилари и кондолиза, и си взимам семки да гледам мача, мача ще е нервен!!!!
 
X

Да помогнем на украинските деца!