Варна взима пример от София: Забранява махането на павета

OFFNews 24 юни 2019 в 12:30 1438 0

Паважните настилки по варненските улици да бъдат запазени, за да се съхрани обликът на Варна. Това предложение ще бъде внесено за разглеждане от главния архитект Виктор Бузев. 

По примера на София искаме да забраним премахването на паветата в историческата част на Варна. Тази настилка е автентична и дълготрайна и пази духа на града ни, каза арх. Бузев пред членовете на комисията по архитектура към Общинския съвет. Предложението най-вероятно ще залегне в изцяло нова наредба за градските пространства.

На днешното си заседание общинските съветници дадоха съгласието си три парцела в „Св.Св. Константин и Елена“, собственост на частна фирма, да бъдат обединени в един. Предназначението на имота остава за „жилищни сгради“.

По-рано днес се проведе заседание и на ПК „Структури и общинска администрация“, на което съветниците одобриха назначаването на още един служител в Зоопарка. Той ще съвместява няколко длъжности, една от които е касиер. „В момента на касата в зоокъта, който почива единствено на 1 януари, работят двама души. За да ползват полагащите им се почивни дни и платен годишен отпуск, е необходимо да се назначи още един човек“, обясни директорът на ОП „Зоопарк – Спасителен център“ Иванка Стоянова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови