Въпрос за един милион долара

OFFNews 28 октомври 2015 в 16:31 13705 0

Можe ли една идея да ни направи богати като едновременно с това помогне на хората около нас да живеят по-добре? Това е въпрос за 1 милион долара не заради своята трудност, а защото горе-долу толкова може да спечелите ако до 1 декември разработите своя идея или съществуващ ваш бизнес и кандидатствате с тях на платформата Chivas Regal.

Идеята ви може да бъде от всички области на бизнеса без ограничение, единственото условие е да отговаря на критериите за социално предприемачество. А това означава да има потенциала да печели пари и същевременно да промени към по-добро социалната среда около нас.

В периода от от 28 октомври до 20 ноември всеки, който иска да провери и развие потенциала на идеята си, може да го направи на една от срещите с ментори със световен опит, които ще се проведат в вяколко големи града в страната. За да получите повече информация и да запазите място за своята консултация, може да посетите този сайт. Менторската програма на Chivas предвижда по две срещи във всеки един от градовете София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Русе. Освен дискусия ще има организирани и индивидуални кратки консултации с кандидатите, които да подпомогнат развиването на идеите им.

The Venture е платформа с едногодишна история, която се ражда преди около 15 месеца от намерението на световния бранд Chivas Regal да вдъхнови хората по света да реализират бизнес идеи, които не само носят пари, но и създават положителна социална промяна в света, в който живеем. Конкурсът се провежда за втори път, като през юли българската стартираща компания Artesis успя да се класира на 5-то място в света от 16 държави и да набере фонд от 50 000 лв. Във второто издание на конкурса България отново бе избрана за участник в The Venture сред стотици държави по света, заради стартъп потенциала си и доброто представяне на миналото издание на конкурса. Победителят в първото издание на The Vemture стана чилийската компания Algramo.

Крайният срок за подаване на проектите е 1 декември 2015 г., а до 18 януари 2016 г. ще бъде обявен българският победител в конкурса, който ще представи България на големия финал.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!