Българската компания Arthesis шеста в конкурса на Chivas Regal

OFFNews 13 юли 2015 в 13:55 5768 0

Българската компания Arthesis зае шесто място по гласове на публиката на конкурса за социално предприемачество The Venture WIN THE RIGHT WAY (Начинананието да печелиш по правилния начин), организиран от Chivas Regal.

Конкурсът търси и награждава социално-отговорни идеи за бизнес. Участниците в него се съревновават за награден фонд от общо 1 млн. долара, който се разпределя според гласуването на публиката, но и по преценка на журито.

Arthesis е изпреварила конкурент предприемачи от още 15 държави, като е получила одобрението на публиката до такава степен, че да стигне до 6 място. Големият финал на конкурса обаче тепърва предстои. Той ще се състои в края на юли и на него всяка компания ще се представи пред журито, което ще реши коя от тях какъв дял от общия награден фонд ще получи.

Компанията се занимава със създаването на специални покрития за протези, изработени от олекотени материали и с персонализиран дизайн.

От компанията разказват, че първоначално са се занимавали с производството на цялостни протези. Създаването на специален, персонализиран дизайн обаче ги оскъпило прекалено, тъй като 3D-принтирането било скъпа задача само по себе си. Изборът бил следният: дали да продължат да правят 3D-принтирани протези или да се съсредоточат в това да им придават по-специален вид и така да карат хората да ги харесват повече. Избрали втората възможност и резултатите вече са на лице – красиви декоративни обвивки, но на цена от 300 лв. „Надяваме се, че чрез тази цена ще накараме повече хора да се усмихват“, казват от Arthesis.

До момента Arthesis е подкрепена от публиката с 19 345 долара чрез сайта за групово финансиране Indiegogo.

Най-важното
Всички новини
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Да помогнем на украинските деца!