В деня на снега: Фест на Витоша, лифтът за децата до Алеко по левче

OFFNews 18 януари 2020 в 06:27 2617 2

Всички деца до 14-годишна възраст ще могат да ползват днес кабинковия лифт от Симеоново до хижа Алеко срещу лифт карта на символична цена 1 лв.

Така „Витоша ски“ и „София – европейска столица на спорта“ се стремят да привлекат повече деца на чист въздух в планината. Край хижа Алеко предстоят много състезания от програмата на традиционния Витоша зимен Фест – спускане с колела по сняг за време, ски-алпинизъм, паралелен слалом за деца, ски-бягане със спринт около хижата и др. 

Спортният празник се провежда за пета поредна зима. Шоуто в планината ще започне в 11.30 ч. със старт на плаца пред хижа "Алеко". Трасето ще е дълго 800 метра с множество виражи, скокчета и възможности за трикове, а финалът е пред долна станция на Романския лифт.

Домакините обещават много емоции, екшън и добро настроение по време на атрактивното състезание.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4000

2

Biser

20.01 2020 в 15:47

Бях в събота на Витоша и потвърждавам, че беше супер готино. Наистина Ден на снега. Заслужава си да го отбелязваме, още повече, че тази година е кът.

4015

1

No matter what

20.01 2020 в 13:35

Браво, че по този начин стимулираха родителите и децата да излязат на чист въздух в планината и наистина да се забавляват на макс.