Увеличаване на цените на горивата през юни

OFFNews 04 май 2014 в 19:39 5842 3

Очаква се увеличаване на цените на горивата през юни

В края на юни се очаква покачване на цените на горивата. Предвижда се увеличението на цените на бензина и дизела да е с няколко стотинки, но при задълбочаване на кризата в Украйна увеличението може да е по-сериозно, съобщават експерти, цитирани от bTV.

По цени на бензина сме в дъното на класацията в Европа. Един литър бензин у нас е около 2.50 лева, а в Италия и Дания е например около 1.80 евро.

При плавно увеличаване на цените на горивата, цените на билетите няма да поскъпнат, посочват превозвачите.

Според потребителите обаче проблемът не е толкова в цената на горивата, колкото в качеството им. В България се слагат много примеси в горивото на самите бензиностанции, коментират професионални шофьори.

В същото време експертите уверяват, че горивата в България са на европейско ниво.

Качеството на горивата се контролира стриктно от техническите власти. Правят се многократни проверки по всички бензиностанции и на изхода на рафинерията горивото е със същото качество, каквито са изискванията на ЕС, обясни изпълнителният директор на Българската петролна и газова асоциация Андрей Делчев.

Според шофьорите обаче разлика в качеството на горивата в България и в други държави в ЕС има, което се вижда много ясно по спада на разхода на гориво извън страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!