Три присъди по 20 г. за убийството на Боби Райнов в "Овча купел"

OFFNews 24 април 2014 в 10:17 7946 3

Убитият Боби Райнов
Убитият Боби Райнов

Софийският градски съд призна за виновни и осъди на по 20 години затвор тримата обвиняеми за убийството на 25-годишния Боби Райнов в столичния квартал "Овча купел".

Траян Георгиев, Трайко Филипов и Здравко Симеонов ще излежават присъдите си при първоначален строг режим. Те имат право да обжалват в 15-дневен срок пред Софийския апелативен съд.

Съдът намери, че тримата подсъдими умишлено са умъртвили Боби Райнов чрез нанасяне на многократни удари по главата и тялото, предаде БГНЕС. Жертвата е загубила живота си по особено мъчителен начин, като е изпитвала значителна болка и страдания до момента на настъпването на смъртта.

Съдът потвърди мерките за неотклонение на тримата подсъдими - 2000 лв. за Траян Георгиев, 1000 лв. за Здравко Симеонов и подписка за Трайко Филипов.

"Убеден съм, че и тримата сме невинни. В какво ни съдят – че отиваме да помагаме на българин? Другите две момчета попадат случайно там. Аз съм поканен там. Убиецът се самоуби - това го знаят всички", категоричен е Георгиев.

Основната теза на защита бе, че Георгиев, Филипов и Симеонов не са извършители на убийството, а физическият убиец на Боби Райнов е самоубилият се Славчо Димитров.

25-годишният младеж беше убит при разпра през лятото на 2010 година в района между кварталите "Факултета" и "Овча купел". Тогава се твърдеше, че са го нападнали голяма група роми. В началото обвинения имаха четирима, сред тях и Славчо Димитров. Той не стана подсъдим, защото бе намерен обесен в килията си няколко месеца след инцидента. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Да помогнем на украинските деца!