Quantcast

Цацаров поиска главата на Владимира Янева

OFFNews Последна промяна на 19 февруари 2015 в 10:32 1546 5

Сотир Цацаров

Снимка БГНЕС/Любомир Спиров

Главният прокурор Сотир Цацаров

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска отстраняването на председателя на Софийски градски съд Владимира Янева. В началото на днешното заседание на Висшия съдебен съвет (ВСС) обвинител №1 предложи да се включи допълнителна точка в дневния ред на заседанието.

В мотивите си Цацаров посочи престъпление по служба въз основа на член 284 от Наказателния кодекс. Искането е свързано с установените нарушения свързани с издаването на разрешения за ползване на СРС-та от шефката на СГС Владимира Янева във връзка с разработката "Червеи".

Главният прокурор поясни, че предложението му е свързано не само заради разработката, а и по констатации на нарушения при други две дела.

Срещу Владимира Янева е образувано досъдебно производство, затова, че е подписвала разрешения за нерегламентирано използване на СРС-та.

На 18 февруари 2015 г. до Цацаров е постъпило искане от наблюдаващия прокурор за отстраняване от длъжност на съдия Янева до приключване на наказателното производство.

"Няма привлечени обвиняеми, но се осъществява активна дейност по събиране на доказателства", каза Цацаров.

След като гласуваха промяната в дневния ред магистратите решиха да поканят председателя на Софийски градски съд на изслушване в 14.30 часа.

ВСС ще получи в близките дни разсекретения доклад от Националното бюро за контрол на СРС. Миналата седмица главният прокурор Цацаров както и премиерът Бойко Борисов призоваха прокуратурата да е безкомпромисна по случая "Червеи".

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

19.02 2015 в 12:33

Цацаров така работи с желание за пред обществото, но без положителни резултати

19.02 2015 в 11:50

Добре, че и е поискал главата, а не нещо друго, щото щеше да е проява на лош мъжки вкус. Или злоупотреба с лош алкохол и калпави наркотици.

19.02 2015 в 11:30

ВСС отказа на главния прокурор да отстрани Владимира Янева от длъжност
----------------------------------------------------
НА ПРОТЕСТ !

19.02 2015 в 11:27

Цвъки няма ли да защити "семейната приятелка" :)))

19.02 2015 в 11:08

ПРОТЕСТИ ПРЕД ВСС!!!!! Имаме нужда от НОВ ВСС!!!!!!!!