Свободни Wi-Fi зони в Южния, Борисовата и Докторската градина

Зареждаме смартфона си на соларна пейка

OFFNews 05 октомври 2022 в 08:41 1235 0

Южен парк

Снимка yujen-park.bgsait.com/

В Южния парк ще има специална Wi-Fi пейка

Новоизградени Wi-Fi зони в столични паркове и иновативна Wi-Fi пейка, със специално соларно зареждане, ще представи зам.-кметът на София по дигитализация Генчо Керезов в Южния парк в 10 часа (вход откъм ул.“Бяла черква“), съобщи Столична община.  

Четири зони с безплатен достъп до Wi-Fi интернет в три от най-посещаваните паркове на столицата изгради Столична община съвместно с А1. Две от зоните с безжичен интернет са в Южния парк – до входовете от страна на ул. „Бяла черква“ и ул. „Нишава“.

Другите локации, в които посетителите могат да ползват свободно Wi-Fi, са в Борисовата градина и Докторската градина. 

Проектът включва също и специална начална страница, която ще се зарежда на всеки смартфон при използване на Wi-Fi мрежата в тези зони и ще дава информация за предстоящи събития от културния и спортния живот на града. 

В Wi-Fi зоните в Южния парк е поставена и иновативна Wi-Fi пейка, със специално соларно зареждане. Пейката ще предоставя възможност на гражданите и гостите на София да заредят смартфона си и да използват свободно Wi-Fi интернет по време на разходка или работа на открито в близост до пейката.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови