Страх от наводнение в Карловско, чистят речните корита и днес

Нивото на водата в реките, които преминават през селата, се е повишило

OFFNews 28 януари 2023 в 09:17 1453 0

река

Снимка БГНЕС/Иван Янев

Почистване на речно корито в Карловско

Частично бедствено положение е обявено в района на карловските села. Лошото време и обилният дъжд събудиха страха на хората за бедствието, което преживяха през 2022 г.. Жителите на Богдан и Каравелово се притесняват от евакуация заради придошлата река.

Трима министри вчера посетиха бедстващите села с обещание за помощ и съдействие. Почистването на речните корите в двете села продължава и днес.

В Богдан и Каравелово няма ново покачване в нивата на реките, съобщи по Нова телевизия зам.-кметът на община Карлово Данка Люртова. - След намесата на тежки машини нивото е спаднало с 40 см.

„Реката ще продължава да се пълни с наноси, докато не решим трайно проблема с изграждане на стоманобетонно дъно в деретата”, категорична е Люртова. Тя обясни, че процедурата е тежка и сложна. В момента е в ход процедура по избор на изпълнител на проектирането, каза още зам.-кметът на общината.

Екипи на "Басейнова дирекция" ще следят водните нива. Патрули на полицията извършват постоянно наблюдение в селата, а през нощта се включват и служители на сектор „Специализирани полицейски сили".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови