Станфорд ще обучава студенти на ВСУ по предприемачество

OFFNews Последна промяна на 13 май 2018 в 10:57 2937 0

Преподаватели и студенти на Варненския свободен университет ще се включат в Програмата по предприемачество и иновации на университета Станфорд, Калифорния. Тя бе представена във ВСУ в началото на седмицата, съобщиха от висшето училище.

В две последователни срещи Хумера Фасихудин и Летициа Бригос Кавагнаро – ръководители на Програмата UIF (University Innovation Fellows), запознаха преподаватели и студенти с възможностите и условията за участие.

В програмата ще се включат един преподавател и четирима студенти от ВСУ „Черноризец Храбър“, които ще надградят своите знания и умения в областта на лидерството, креативността и предприемачеството и ще получат сертификат от най-престижния университет.

Станфорд е лидер в иновациите и новите технологии. Там започват кариерите на хора като Илон Мъск (Tesla), Мариса Майер (Yahoo), Рийд Хейстингс (Netflix), Евън Шпигел (Snapchat).

Желаещите да участват студенти трябва да изпратят мотивационно писмо на английски език на e-mail: eleonora@vfu.bg до 17 май 2018 г.

Програмата ще бъде финансирана от фондация „Български център по предприемачество“ и от Google. Таксата за обучението е 4000 долара на студент и ще се поеме от фондацията.

Партньорството на ВСУ с фондацията започна през 2017 г., когато в университета гостуваха ментори от Силициевата долина. Срещата събра повече от 200 студенти, преподаватели, представители на бизнеса, предприемачи и инвеститори, които коментираха широк кръг от теми свързани с инвестиции, предприемачество, стартиращи компании и образование.

Двете събития се провеждат по инициатива на стартиралия в университета Академичен акселератор, който има за цел да подпомага осъществяването на студентски предприемачески инициативи, както и формирането на екипи за реализация на нови бизнеси.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !