Според Цветанов бунтът в Харманли е предизборна агитация

OFFNews 26 ноември 2016 в 12:50 4728 6

Цветан Цветанов.

Цветан Цветанов заяви пред bTV, че бунтът на бежанци в Харманли е бил провокиран резултат на политическите послания на някои партии.

"Има провокатори на тези сблъсъци, това са хора, които присъстват. Има политически послания на партии, които провокират и изразяват инициативност – да си направят шествие и това радикализира местните", смята той.

Той сравни случилото се с Катуница през 2011 г., чиито лидери на протеста после се включили в общинските листи за изборите. Той е категоричен, че случващото се има връзка с предсрочните избори за парламент: "В навечерието на кампанията за президентските избори пък е имало кампания и протести срещу бежанците в столичния кв „Овча купел”.

Цветанов изтъкна, че мигрантите излизат от центъра в София по 10-15 души наведнъж, защото когато са били по-малко са ги биели.

Политикът смята, че проблемът в Европа с мигрантите ще се решава с години. Той обаче смята, че полицейски произвол не е имало.

„Всички по стаите си, които не са участвали, са си здрави и няма ранени. Имало е дори призоваване на сирийската общност да излезе и да се включи”, каза той.

Относно изборите Цветанов изрази готовност да съставят отново кабинет с ПФ и РБ. Той също така поздрави "Шоуто на Слави" за успешния референдум, но има какво да се изяснява около мажоритарното гласуване.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

29585

8

Izalina

26.11 2016 в 20:48

Точно така, Цветани. Сега ли го разбра? И то на твоята именно партия.
Очертава се мноооого дълга предизборна кампания. Белите жребци готови ли са вече?

21061

7

рамбо

26.11 2016 в 20:03

Значи афганистанците са били манипулирани от опозицията, за да излезат да трошат и нападат полицията...Бе тоя вярва ли си? Докога за всички простотии , които Тиквата сътвори в България , все опозицията или някой друг ще му е виновен?

12144

6

doker

26.11 2016 в 16:38

цецо е велик

63994

4

Red or Dead

26.11 2016 в 14:47

ЕЛ, не го успокоявай......ДОРИ и цветанът не е “по-тъп"......просто НЯМА как да се роди по-тъп от ......СКУНКСЪТ....ей на виж......той дори се “замисля“ дали не е верно..:))))))))

Апропо, предния път ТИКВАТА докара тирове с прасета(живи) на жлътите павенца......но днес реалиите са други.....
 
X

Подкастът на OFFNews