"София диша" в спортен ритъм днес

OFFNews 21 август 2016 в 08:13 3458 0

Фестивалът "София диша" днес е на ул. "Княз Александър I", третото издание този август е посветено на активния начин на живот. 

Фестивалът ще обхване и ул. "Съборна" между "Леге" и Народния театър, както и част от Градската градина, съобщават организаторите. 

Акцентът на фестивала ще бъдат българските предприемачи - художници-приложници. В Базарната зона ще се представят дизайнера на бижута Атанас Константинов от "Артефакти", който вплита архитектурни и скулптурни елементи в работата си,ръчно изработените килими от естествени материали Lambent с българска вълна и специална техника на изработка, "Точка и Точка", които ще представят своите минималистични, изчистени и прецизни порцеланови продукти и творбите на илюстратора Яна Казакова – детски книги, картички и подложки и други.

Фокус е и масовият спорт. В градската градина ще се играят мини-футбол, баскетбол, тенис на маса, ще има уроци по бадминтон и катерене по стена с инструктори от "Фънтопия" и "Боулдърленд", стрелба с лък, волейбол и други. Посетителите ще могат да се включат и в семейни щафети, организирани от АСЕМ груп.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!