София диша с петанк и лонгборд на "Шишман" днес

OFFNews Последна промяна на 23 август 2015 в 06:54 4101 0

Обучение по петанк, лонгборд и тенис на маса предлага фестивалът "София диша" днес, купонът е на улица "Цар Иван Шишман". 

По нея и в част от ул. „Ген. Йосиф. В. Гурко“ ще се кара лонгборд благодарение на Temper Bоards, които ще предоставят новите си модели дъски за тестване. Начинаещите ще могат да направят първи стъпки с Wildberries School, а напредналите ще покажат своите умения на Slide session. Най-добрите участници с лонгборд дъските ще получат специални награди от магазини Contrabanda.

Какво може да предизвика и вдъхнови „градските“ момичета да излязат сред природата и да започнат да живеят активно ще научим от Wildberries School – кауза, която се стреми да популяризира здравословния начин на живот, включващ и практикуване на любими спортове. За трите години организаторите са успяли да проведат над 40 уъркшопа по сноуборд, уиндсърф, уейкборд, катеренe, йога, брейк денс, лонгборд и маунтинбайк, в които взеха участие над 500 момичета. „Така помогнахме на много от тях да изпитат нещо ново и вълнуващо, да открият своето ново призвание и сродни души да го споделят. Ще продължаваме да правим това и се надяваме да можем да зарадваме още повече момичета! Изразът „караш като момиче” вече има друго значение, споделиха от Wildberries School.

От 16 до 20.30 часа, посетителите на фестивала „София Диша“ ще могат да играят тенис на маса пред 7-мо училище. Пред 133-то училище ще ни очакват майсторите в петанка – клуб Greenrebel, те ще учат и всички желаещи на този все по-бързо набиращ популярност в България градски спорт. Играта петанк е традиционна за Франция и означава “пие таке”, или събрани крака, играе се на правоъгълна площадка с размери 5 на 15 метра, не рядко и в междублоково пространство. Използват се топки от специална метална сплав, които тежат от 600 до 800 г, а диаметърът им е около 70 мм. Може да се играе индивидуално, по двойки или тройки, като обикновено се играе по тройки.

Субфактор ще бъдат разположени на улицата под тента с колони, грамофони и плейъри като Vitya, Anatolkin и двамата водещи ще са зад пулта, за да забавляват посетителите на фестивала.

Столична община въвежда временна организация на движението:

Престоят, паркирането и влизането на пътни превозни средства са забранени от 08.00 до 23.00 часа на ул. „Цар Шишман” между ул. „Граф Игнатиев” и ул. „Аксаков”.

Влизането в двете посоки на пътни превозни средства, с изключение на автомобилите обслужващи събитието, е забранено, както следва:
От 08.00 до 22.00 часа по:
– ул. „Ген. Гурко” между бул. „Васил Левски” и ул. „6-ти септември”;
– ул. „Хаджи Димитър” между бул. „Васил Левски” и ул. „Цар Шишман”;
– ул. „Славянска” между ул. „6-ти септември” и ул. „Цар Шишман”;
– ул. „Иван Вазов” между бул. „Васил Левски” и ул. „Цар Шишман”;
– ул. „Юрий Венелин” между бул. „Васил Левски” и ул. „Цар Шишман”;
– ул. „Ген. Паренсов” между бул. „Васил Левски” и ул. „Цар Шишман”.

Предвидено е паркинговото пространство на пл. „Народно събрание”, ул. „Гурко”, (в отсечката между бул.”Васил Левски” и бул. ”Евлоги и Христо Георгиеви”), Храм-паметник „Св. Александър Невски”, където непреместените автомобили с регистрация на водача и/или МПС по местоживеене ще бъдат преместени безплатно.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови